Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/1512
Title: | Procedeu de obţinere a bomboanelor glazurate pe bază de fructe uscate | Authors: | BANTEA-ZAGAREANU, Valentina NETREBA, Natalia |
Keywords: | Valoare biologică, adaos de șrot | Issue Date: | 2022 | Conference: | ProInvent 2022 | Abstract: | Rezultatul invenției constă în obținerea produsului cu un conținut ridicat de vitamine, componente biologic active, fosfolipide, macro- și microelemente, cu caracteristici organoleptice ridicate, cu valoare biologică și stabilitate microbiologică ridicată. Datorită adaosului de șrot de nucă produsul obținut are: un conținut redus de grăsimi, un conținut sporit de substanțe nutritive, proprietăți funcționale și organoleptice îmbunătățite, are loc sporirea valorii nutritive și termenului de valabilitate a acestuia. Acidul ascorbic din bomboanele cu adaos de șrot de nucă are rolul de a proteja grăsimile din șrot de procesul de râncezire și îmbogățește produsul cu vitamina C |
URI: | http://cris.utm.md/handle/5014/1512 |
Appears in Collections: | 01-Gold Medals |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ProInvent_2022_Gold_Bantea-Zagareanu V..pdf | 393.57 kB | Adobe PDF | View/Open |
Google ScholarTM
Check
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.