Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/1512
Title: Procedeu de obţinere a bomboanelor glazurate pe bază de fructe uscate
Authors: BANTEA-ZAGAREANU, Valentina 
NETREBA, Natalia 
Keywords: Valoare biologică, adaos de șrot
Issue Date: 2022
Conference: ProInvent 2022
Abstract: 
Rezultatul invenției constă în obținerea produsului cu un conținut ridicat de vitamine, componente biologic active, fosfolipide, macro- și microelemente, cu caracteristici organoleptice ridicate, cu valoare biologică și stabilitate microbiologică ridicată. Datorită adaosului de șrot de nucă produsul obținut are: un conținut redus de grăsimi, un conținut sporit de substanțe nutritive, proprietăți funcționale și organoleptice îmbunătățite, are loc sporirea valorii nutritive și termenului de valabilitate a acestuia. Acidul ascorbic din bomboanele cu adaos de șrot de nucă are rolul de a proteja grăsimile din șrot de procesul de râncezire și îmbogățește produsul cu vitamina C
URI: http://cris.utm.md/handle/5014/1512
Appears in Collections:01-Gold Medals

Files in This Item:
File Description SizeFormat
ProInvent_2022_Gold_Bantea-Zagareanu V..pdf393.57 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.