Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/1513
Title: | Compoziţie pentru fabricarea biscuiţilor cu valoare biologică ridicată | Authors: | BOEŞTEAN, Olga NETREBA, Natalia MACARI, Artur |
Keywords: | Biscuiți, făină, semințe de struguri | Issue Date: | 2022 | Conference: | ProInvent 2022 | Abstract: | Rezultatul invenției constă în obținerea biscuiților сu utilizare făinii din semințe de struguri și/sau din miezul sâmburilor de caise, fiind o materie primă ieftina în cantități mici, cu proprietăți funcționale, având valoarea biologică marită, cu conținutul majorat de acizi polinesaturati, ameliorate cu substanțe biologic active, vitamine, carotinoizi, substanțe tanante, fosfolipide, steroli, substanțe minerale, cu conținutul redus de zahăr, stabilitate microbiologică ridicată, indicatori calitativi superiori și cu destinație profilactică. Procedeul propus diferă prin aceea că se obţin biscuiți prin raportul echilibrat al ingredientilor și prin pregătirea minuțioasă ale semințelor de struguri și miezului ale sâmburilor de caise pentru obținerea făinurilor cu indici de calitate superioară |
URI: | http://cris.utm.md/handle/5014/1513 |
Appears in Collections: | 01-Gold Medals |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ProInvent_2022_Gold_Boeștean O..pdf | 393.58 kB | Adobe PDF | View/Open |
Google ScholarTM
Check
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.