Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/1523
Title: | Procedeu de obținere a sosului funcțional din fructe de cătină albă | Authors: | BOAGHI (COVALIOV), Eugenia POPOVICI, Violina SIMINIUC, Rodica MACARI, Artur |
Keywords: | Sos funcțional, cătină albă, sortare | Issue Date: | 2022 | Project: | 20.80009.5107.10. Nutriţie personalizată şi tehnologii inteligente pentru bunăstarea mea | Conference: | ProInvent 2022 | Abstract: | Procedeul de obținere a sosului funcțional din fructe de cătină albă, are loc prin prelucrarea primară a fructelor de cătină (sortare, spălare, pasare). Pireul de cătină se trece printr-o sită pentru a înlătura semințele și pielița fructelor. Pireul fără semințe și pielițe se combină cu zahărul, amestecul de condimente (scorțișoară, cuișoare, nucșoară), agar-agar și stevia. Amestecul rezultat este gătit timp de 10 minute la o temperatură de 70-75°C, urmat de răcire, totodată componentele se iau, în următorul raport: fructe de cătină (64,00...73,85%), zahăr (25...35%), scorțișoară (0,2...0,3%), cuișoare (0,1...0,2%), nucșoară (0,1...0,2%), agar-agar (0,35...0,45%), stevia (0,1%) |
URI: | http://cris.utm.md/handle/5014/1523 |
Appears in Collections: | 01-Gold Medals |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ProInvent_2022_Gold_Covaliov E..pdf | 393.7 kB | Adobe PDF | View/Open |
Google ScholarTM
Check
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.