Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/1534
Title: | Exerciții practice pentru dezvoltarea acuității senzoriale la disciplina Analiza senzorială a produselor alimentației publice: Indicații metodice pentru realizarea lucrărilor practice | Authors: | SIMINIUC, Rodica CHIRSANOVA, Aurica RESITCA, Vladislav COVALIOV, Eugenia TURCANU, Dinu |
Issue Date: | 2022 | Source: | SIMINIUC, A., CHIRSANOVA, A. REȘITCA, V., COVALIOV, E., ȚURCANU, D. Exerciții practice pentru dezvoltarea acuității senzoriale. Indicații metodice la disciplina Analiza senzorială a produselor alimentației publice. Chișinău, Editura „Tehnică – UTM”, 2022. 164 p. ISBN: 978-9975-45-807-8 | Project: | 20.80009.5107.10. Nutriţie personalizată şi tehnologii inteligente pentru bunăstarea mea | Abstract: | Exercițiile practice pentru dezvoltarea acuității senzoriale a produselor nu sunt o lucrare de referință pentru metrologia senzorială, unde se explorează testele discriminative, descriptive, hedonice, utilizate de obicei la controlul calității sau în cercetare și dezvoltare, pentru măsurarea răspunsului senzorial la alimente. Nici nu abordează prelucrarea statistică a datelor colectate, deoarece nu acesta este obiectivul lucrării. Lucrarea a fost inițiată mai degrabă din necesitatea formării studenților, care vor practica o meserie în domeniul alimentar, precum și a persoanelor care activează, direct sau indirect, în acest domeniu pentru a-și perfecționa capacitatea de a percepe, a descrie și a aprecia proprietățile organoleptice ale alimentelor într-un mod sistematic și complet. Prin cele cinci grupe de exerciții ești invitat să explorezi fiziologia simțurilor implicate în degustare, și anume, simțul olfactiv, vizual, savoarea și textura. Vei învață să stăpânești terminologia aferentă și să exersezi simțurile prin activități de învățare extrem de relevante (exerciții practice, întrebări de autoevaluare și provocări). |
URI: | http://repository.utm.md/handle/5014/20552 http://cris.utm.md/handle/5014/1534 |
ISBN: | 978-9975-45-807-8 |
Appears in Collections: | Books/Monographs |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Exercitii-practice-Analiza-senzoriala-produse-alimentatie-Ind-lucrari-practice-DS.pdf | 1.11 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.