Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/1535
Title: Instrumente de referință pentru pregătirea și prezentarea probelor la disciplina Analiza senzorială a produselor alimentației publice: Indicații metodice pentru realizarea lucrărilor practice
Authors: SIMINIUC, Rodica 
CHIRSANOVA, Aurica 
TURCANU, Dinu 
Issue Date: 2022
Source: RODICA SIMINIUC, AURICA CHIRSANOVA, DINU ȚURCANU. Instrumente de referință pentru pregătirea și prezentarea probelor la disciplina Analiza senzorială a produselor alimentației publice. Chișinău, Editura „Tehnică – UTM”, 2022. 67 p. (A4) ISBN:978-9975-45-811-5.
Project: 20.80009.5107.10. Nutriţie personalizată şi tehnologii inteligente pentru bunăstarea mea 
Abstract: 
Lucrarea este concepută ca o completare a exercițiilor practice pentru dezvoltarea acuității senzoriale, având rolul unui instrument de referință (protocoale) prezentat sub formă de tabele și care urmează să faciliteze procedura de pregătire și prezentare a probelor pentru realizarea examenului senzorial. Protocoalele pot fi utile la efectuarea analizelor senzoriale, indiferent de domeniul de activitate - în industria alimentară sau în industria restaurantelor. Conținutul acestei lucrări nu este exhaustiv, ci a fost preluat și adaptat din documentul Standard Practice for Establishing Conditions for Laboratory Sensory Evaluation of Foods and Beverages (E480-84), preluat dintr-un manual al organizației American Society for Testing and Material (ASTM) și dintr-un manual de LÉGER, SUZANNE. Apprécier les qualités organoleptiques des aliments, pour les étudiants de l’ordre d’enseignement collégial (2013).
URI: http://repository.utm.md/handle/5014/20553
http://cris.utm.md/handle/5014/1535
ISBN: 978-9975-45-811-5
Appears in Collections:Books/Monographs

Files in This Item:
File Description SizeFormat
Instrumente-referinta-Analiza-senzoriala-alimentatie-publica-Ind-metod-DS.pdf1.38 MBAdobe PDFView/Open
Show full item record

Google ScholarTM

Check

Altmetric


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.