Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/1557
Title: Procedeu de obținere a iaurtului cu făină de topinambur (Helianthus tuberosus)
Authors: GÎNCU, Ecaterina 
CHIRSANOVA, Aurica 
POPESCU, Liliana 
RESITCA, Vladislav 
CAPCANARI, Tatiana 
BOISTEAN, Alina 
Keywords: Industria laptelui, iaurt, topinambur
Issue Date: 2022
Series/Report no.: MD 1573;
Abstract: 
Invenţia se referă la industria laptelui, şi anume la un procedeu de obţinere a iaurtului cu făină de topinambur
(Helianthus tuberosus).
Procedeul, conform invenţiei, include reconstituirea laptelui praf degresat cu apă, administrarea făinii de topinambur, amestecarea, filtrarea amestecului, pasteurizarea acestuia, răcirea, însămânţarea cu culturi starter liofilizate pentru iaurt, ambalarea, termostatarea, răcirea şi maturarea iaurtului.
URI: http://cris.utm.md/handle/5014/1557
Appears in Collections:02-Patents

Files in This Item:
File Description SizeFormat
MD 1573 BDI Gîncu Ecaterina.pdf3.02 MBAdobe PDFView/Open
Show full item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.