Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/1557
Title: | Procedeu de obținere a iaurtului cu făină de topinambur (Helianthus tuberosus) | Authors: | GÎNCU, Ecaterina CHIRSANOVA, Aurica POPESCU, Liliana RESITCA, Vladislav CAPCANARI, Tatiana BOISTEAN, Alina |
Keywords: | Industria laptelui, iaurt, topinambur | Issue Date: | 2022 | Series/Report no.: | MD 1573; | Abstract: | Invenţia se referă la industria laptelui, şi anume la un procedeu de obţinere a iaurtului cu făină de topinambur (Helianthus tuberosus). Procedeul, conform invenţiei, include reconstituirea laptelui praf degresat cu apă, administrarea făinii de topinambur, amestecarea, filtrarea amestecului, pasteurizarea acestuia, răcirea, însămânţarea cu culturi starter liofilizate pentru iaurt, ambalarea, termostatarea, răcirea şi maturarea iaurtului. |
URI: | http://cris.utm.md/handle/5014/1557 |
Appears in Collections: | 02-Patents |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
MD 1573 BDI Gîncu Ecaterina.pdf | 3.02 MB | Adobe PDF | View/Open |
Google ScholarTM
Check
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.