Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/1591
Title: Procedeu de obţinere a sosului funcţional
Authors: POPOVICI, Violina 
GHENDOV-MOŞANU, Aliona 
PATRAS, Antoanela 
DESEATNICOV, Olga 
STURZA, Rodica 
Keywords: Sos funcțional, cătină, sortare, păducel
Issue Date: 2022
Series/Report no.: MD 1620;
Abstract: 
Invenţia se referă la industria alimentară, şi anume la industria uleiurilor şi grăsimilor, în particular la un procedeu de obţinere a sosului funcţional. Procedeul, conform invenţiei, include amestecarea extractului liposolubil de fructe de cătină sau de păducel, sau de măceşe, uleiului de floarea soarelui, laptelui praf, acidului acetic, bicarbonatului de sodiu, prafului de ouă, zahărului tos, sării, muştarului praf, amidonului de porumb, acidului citric şi apei potabile, încălzirea amestecului până la temperatura de 95,0...98,0 C, omogenizarea timp de 12...15 min, răcirea până la temperatura de 20...25 C şi ambalarea.
URI: http://cris.utm.md/handle/5014/1591
Appears in Collections:02-Patents

Files in This Item:
File Description SizeFormat
MD 1620 BDI Procedeu sos functional.pdf510.32 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.