Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/1591
Title: | Procedeu de obţinere a sosului funcţional | Authors: | POPOVICI, Violina GHENDOV-MOŞANU, Aliona PATRAS, Antoanela DESEATNICOV, Olga STURZA, Rodica |
Keywords: | Sos funcțional, cătină, sortare, păducel | Issue Date: | 2022 | Series/Report no.: | MD 1620; | Abstract: | Invenţia se referă la industria alimentară, şi anume la industria uleiurilor şi grăsimilor, în particular la un procedeu de obţinere a sosului funcţional. Procedeul, conform invenţiei, include amestecarea extractului liposolubil de fructe de cătină sau de păducel, sau de măceşe, uleiului de floarea soarelui, laptelui praf, acidului acetic, bicarbonatului de sodiu, prafului de ouă, zahărului tos, sării, muştarului praf, amidonului de porumb, acidului citric şi apei potabile, încălzirea amestecului până la temperatura de 95,0...98,0 C, omogenizarea timp de 12...15 min, răcirea până la temperatura de 20...25 C şi ambalarea. |
URI: | http://cris.utm.md/handle/5014/1591 |
Appears in Collections: | 02-Patents |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
MD 1620 BDI Procedeu sos functional.pdf | 510.32 kB | Adobe PDF | View/Open |
Google ScholarTM
Check
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.