Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/1773
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorCHIRSANOVA, Auricaen_US
dc.contributor.authorBOISTEAN, Alinaen_US
dc.contributor.authorCHIORU, Anaen_US
dc.contributor.authorPALADI, Danielaen_US
dc.contributor.authorSUHODOL, Nataliaen_US
dc.contributor.authorBOAGHI (COVALIOV), Eugeniaen_US
dc.contributor.authorCAPCANARI, Tatianaen_US
dc.date.accessioned2023-09-20T19:11:47Z-
dc.date.available2023-09-20T19:11:47Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.urihttp://cris.utm.md/handle/5014/1773-
dc.description.abstractObiectivul general al proiectului propus este de a studia potențialul beta-glucanilor ca agenți multifuncționali de interes pentru diverse sectoare, cum ar fi industria alimentară și cea cosmetică. Obiectivele specifice: O1) Extracția, purificarea, caracterizarea fizico-chimică și organoleptică a drojdiilor reziduale obținute din fermentarea vinului alb și roșu O2) Extracția, purificarea, caracterizarea calitativă (solubilitate în mai mulți solvenți, pH, conținut de substanță uscată etc.. ) și caracterizarea organoleptică a β-glucanilor O3) Identificarea și caracterizarea proprietăților fizico-chimice în soluție : proprietățile texturale (analiza texturii și analiza reologică), proprietățile de retenție a apei (analiză termogravimetrică), proprietățile antioxidante (metoda RapidOxy sau DPPH), proprietățile stabilizatoare, proprietățile emulsionante (tensiometrie superficială și interfacială) O4) Aplicarea β-glucanilor în formulări alimentare și cosmetice (emulsii, creme, geluri) O5) Caracterizarea matricelor alimentare și cosmetice: textură, analiză reologică și senzorială.en_US
dc.subjectDrojdii reziduale, purificare, beta-glucanien_US
dc.titleValorificarea co-produselor vitivinicole moldovenești: identificarea și caracterizarea agenților multifuncționalien_US
dc.typeAwarden_US
dc.relation.conferenceICE-USV 2023en_US
item.grantfulltextopen-
item.fulltextWith Fulltext-
crisitem.author.deptDepartment of Food and Nutrition-
crisitem.author.deptDepartment of Food and Nutrition-
crisitem.author.deptDepartment of Food and Nutrition-
crisitem.author.deptDepartment of Food and Nutrition-
crisitem.author.deptDepartment of Food and Nutrition-
crisitem.author.orcid0000-0002-5374-5853-
crisitem.author.orcid0000-0003-4718-9704-
crisitem.author.orcid0000-0003-4574-2959-
crisitem.author.orcid0000-0002-0056-5939-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
Appears in Collections:03-Bronze Medals
Files in This Item:
File Description SizeFormat
ICE-USV_2023_Bronze_Chirsanova A..pdf1.3 MBAdobe PDFView/Open
Show simple item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.