Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/1773
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | CHIRSANOVA, Aurica | en_US |
dc.contributor.author | BOISTEAN, Alina | en_US |
dc.contributor.author | CHIORU, Ana | en_US |
dc.contributor.author | PALADI, Daniela | en_US |
dc.contributor.author | SUHODOL, Natalia | en_US |
dc.contributor.author | BOAGHI (COVALIOV), Eugenia | en_US |
dc.contributor.author | CAPCANARI, Tatiana | en_US |
dc.date.accessioned | 2023-09-20T19:11:47Z | - |
dc.date.available | 2023-09-20T19:11:47Z | - |
dc.date.issued | 2023 | - |
dc.identifier.uri | http://cris.utm.md/handle/5014/1773 | - |
dc.description.abstract | Obiectivul general al proiectului propus este de a studia potențialul beta-glucanilor ca agenți multifuncționali de interes pentru diverse sectoare, cum ar fi industria alimentară și cea cosmetică. Obiectivele specifice: O1) Extracția, purificarea, caracterizarea fizico-chimică și organoleptică a drojdiilor reziduale obținute din fermentarea vinului alb și roșu O2) Extracția, purificarea, caracterizarea calitativă (solubilitate în mai mulți solvenți, pH, conținut de substanță uscată etc.. ) și caracterizarea organoleptică a β-glucanilor O3) Identificarea și caracterizarea proprietăților fizico-chimice în soluție : proprietățile texturale (analiza texturii și analiza reologică), proprietățile de retenție a apei (analiză termogravimetrică), proprietățile antioxidante (metoda RapidOxy sau DPPH), proprietățile stabilizatoare, proprietățile emulsionante (tensiometrie superficială și interfacială) O4) Aplicarea β-glucanilor în formulări alimentare și cosmetice (emulsii, creme, geluri) O5) Caracterizarea matricelor alimentare și cosmetice: textură, analiză reologică și senzorială. | en_US |
dc.subject | Drojdii reziduale, purificare, beta-glucani | en_US |
dc.title | Valorificarea co-produselor vitivinicole moldovenești: identificarea și caracterizarea agenților multifuncționali | en_US |
dc.type | Award | en_US |
dc.relation.conference | ICE-USV 2023 | en_US |
item.grantfulltext | open | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
crisitem.author.dept | Department of Food and Nutrition | - |
crisitem.author.dept | Department of Food and Nutrition | - |
crisitem.author.dept | Department of Food and Nutrition | - |
crisitem.author.dept | Department of Food and Nutrition | - |
crisitem.author.dept | Department of Food and Nutrition | - |
crisitem.author.orcid | 0000-0002-5374-5853 | - |
crisitem.author.orcid | 0000-0003-4718-9704 | - |
crisitem.author.orcid | 0000-0003-4574-2959 | - |
crisitem.author.orcid | 0000-0002-0056-5939 | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Food Technology | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Food Technology | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Food Technology | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Food Technology | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Food Technology | - |
Appears in Collections: | 03-Bronze Medals |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ICE-USV_2023_Bronze_Chirsanova A..pdf | 1.3 MB | Adobe PDF | View/Open |
Google ScholarTM
Check
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.