Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/1773
Title: | Valorificarea co-produselor vitivinicole moldovenești: identificarea și caracterizarea agenților multifuncționali | Authors: | CHIRSANOVA, Aurica BOISTEAN, Alina CHIORU, Ana PALADI, Daniela SUHODOL, Natalia BOAGHI (COVALIOV), Eugenia CAPCANARI, Tatiana |
Keywords: | Drojdii reziduale, purificare, beta-glucani | Issue Date: | 2023 | Conference: | ICE-USV 2023 | Abstract: | Obiectivul general al proiectului propus este de a studia potențialul beta-glucanilor ca agenți multifuncționali de interes pentru diverse sectoare, cum ar fi industria alimentară și cea cosmetică. Obiectivele specifice: O1) Extracția, purificarea, caracterizarea fizico-chimică și organoleptică a drojdiilor reziduale obținute din fermentarea vinului alb și roșu O2) Extracția, purificarea, caracterizarea calitativă (solubilitate în mai mulți solvenți, pH, conținut de substanță uscată etc.. ) și caracterizarea organoleptică a β-glucanilor O3) Identificarea și caracterizarea proprietăților fizico-chimice în soluție : proprietățile texturale (analiza texturii și analiza reologică), proprietățile de retenție a apei (analiză termogravimetrică), proprietățile antioxidante (metoda RapidOxy sau DPPH), proprietățile stabilizatoare, proprietățile emulsionante (tensiometrie superficială și interfacială) O4) Aplicarea β-glucanilor în formulări alimentare și cosmetice (emulsii, creme, geluri) O5) Caracterizarea matricelor alimentare și cosmetice: textură, analiză reologică și senzorială. |
URI: | http://cris.utm.md/handle/5014/1773 |
Appears in Collections: | 03-Bronze Medals |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ICE-USV_2023_Bronze_Chirsanova A..pdf | 1.3 MB | Adobe PDF | View/Open |
Google ScholarTM
Check
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.