Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/2263
Title: Evaluarea activității antioxidante in vitro a extractelor liposolubile din fructe de pădure
Authors: POPOVICI, Violina 
Keywords: antioxidanți;compuși biologic activi;uleiuri;liposolubil
Issue Date: 2022
Source: POPOVICI, Violina. Evaluarea activității antioxidante in vitro a extractelor liposolubile din fructe de pădure. In: The closing conference of the Intelligent valorisation of agro-food industrial wastes project, 2SOFT/1.2/83, 24 februarie 2022, Chişinău. Chişinău: 2022, p. 43. ISBN 978-9975-3464-6-7.
Project: 2soft/1.2/83. INTELLIGENT VALORISATION OF AGRO-FOOD INDUSTRIAL WASTES 
Conference: Intelligent Valorisation of Agro-Food Industrial Wastes
Abstract: 
Compușii cu caracter antioxidant așa ca compușii fenolici, polifenolii, carotenoidele, flavonoidele inhibă radicalii liberi și respectiv inhibă și mecanismul oxidării propriu-zise. Fructele de pădure sunt bogate în compuși antioxidanți și s-a stabilit că extractele liposolubile din măceșe, cătină și păducel se caracterizează prin capacitate antioxidantă ridicată care variază de la 72,05±1,90% până la 90,84±1,90%. Acest fapt se explică prin conținutul bogat a compușilor biologic activi cu caracter antioxidant din extractele analizate și respectiv nemijlocit în pudrele vegetale din fructe de pădure autohtone [1,2].
URI: http://repository.utm.md/handle/5014/19937
http://cris.utm.md/handle/5014/2263
ISBN: 978-9975-3464-6-7
Appears in Collections:Conference Abstracts

Files in This Item:
File Description SizeFormat
Conf-Intelligent-valorisation-agro-food-industr-wastes-2022-p43.pdf289.56 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record

Google ScholarTM

Check

Altmetric


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.