Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/2430
Title: Procedura și compoziția de obținere a pâinii fără gluten cu adaos de pulpă din frunze de spanac (Spinacia Oleracea)
Authors: SIMINIUC, Rodica 
TURCANU, Dinu 
Keywords: valoare nutrițională, pâine fără gluten
Issue Date: 2023
Conference: UGAL Invent 2023
Abstract: 
Avantajele invenției constau în: creșterea valorii nutriționale a probelor de pâine fără gluten, prin adausul de pulpă din frunze de spanac; îmbogățirea cu vitamine ca: piridoxina, piridoxină, riboflavină, folați, niacină, fibre alimentare solubile și fier și, astfel profilaxia și ameliorarea unui șir de afecțiuni precum hipertensiunea arterială, tusea, avitaminoza, scorbutul, acneea etc., iar datorită proprietăților sale nutritive, spanacul este recomandat în alimentația copiilor care se afla în perioada de creștere, stimularea apetitului și sprijinul convalescenței; cantitate redusă de zahăr (1,1…1,5%) în comparație cu cea mai apropiată soluție (4,01%); simplitatea dozării componentelor și procedeului de obținere a aluatului; îmbunătățirea indicilor organoleptici, în special a indicilor de textură și celor cromatici; proprietăți de textură stabile, cu pori bine formați, cu miez elastic.
URI: http://cris.utm.md/handle/5014/2430
Appears in Collections:01-Gold Medals

Files in This Item:
File Description SizeFormat
UGALInvent_2023_Gold_Siminiuc R..pdf1.39 MBAdobe PDFView/Open
Show full item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.