Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/2439
Title: | Procedeu de maturare prin uscare a cărnii de bovină | Authors: | BULGARU, Viorica POPESCU, Liliana DUDUSH, Veaceslav |
Keywords: | Carne de bovină, uscare, maturare | Issue Date: | 2023 | Conference: | UGAL Invent 2023 | Abstract: | Se propune un procedeu de maturare prin uscare a cărnii de bovină, care include obținerea secțiunilor distincte (antricot, vrăbioară, mușchiuleț) cu masa cuprinsă între 8-10 kg din părți ale carcasei / semicarcasei de bovină rasa Black Angus. Tăiturile sunt plasate separat pe stilaje în camera de maturare, respectând distanța între bucățile de carne de 7-10 cm. Maturarea prin uscare se realizeză la temperatura de +2...+4˚C, umiditatea relativă 75...80%, viteza de circulație a aerului 0,5...2 m/s, timp de 21 zile, 28 zile, 35 zile. După maturare de pe suprafața secțiunilor de carne se îndepărtează stratul de carne uscată, se feliază în bucăți de aproximativ 250-450 g (în funție de secțiunile carcasei / semicarcasei supuse procesului de maturare prin uscare) și se ambalează sub vid în în folie contractibilă. Se obține cărne de bovină maturată prin uscare, cu caracteristici organoleptice și proprietăți de textură îmbunătățite, fără utilizarea ingredienților / enzimelor comerciale, materiale de ambalaj pentru intensificarea proceselor de maturare. |
URI: | http://cris.utm.md/handle/5014/2439 |
Appears in Collections: | 01-Gold Medals |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
UGALInvent_2023_Gold_Bulgaru V..pdf | 1.34 MB | Adobe PDF | View/Open |
Google ScholarTM
Check
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.