Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/244
Title: | Extracţia substanţelor fenolice din pieliţa miezului de nuci | Authors: | SANDU, Iuliana BAERLE, Natalia SAVCENCO, Alexandra BAERLE, Victor |
Keywords: | miez de nuci;polifenoli;extraсție;modelarea matematică;spectre UV-Vis | Issue Date: | 2019 | Source: | SANDU Iu., BAERLE N, SAVCENCO A. Extracţia substanţelor fenolice din pieliţa miezului de nuci. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 2019: UTM, Chişinău, Tehnica-UTM, 2019, Vol. 1, p. 513. ISBN 978-9975-45-587-9 | Project: | Development of methods and technics for modernisation of nuts (Juglans regia L.) processing technology using their biologically active constituents in the functional foods / Elaborări metodologice și tehnice pentru modernizarea tehnologiei de procesare a nucilor (Juglans regia L.) cu utilizarea componentelor biologic active în produse alimentare funcționale | Conference: | Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor | Abstract: | Prezența cantităților mari de substanțe fenolice în pielița miezului de nuci se reflectă negativ asupra calității alimentelor derivate. Extracția preventivă a polifenolilor reprezintă o cale posibilă pentru rezolvarea acestei probleme. A fost studiată influiența alcoolului etilic, bazei alcaline și enzimelor asupra extracției. Spectrele UV-Vis a extractelor obținute demonstrează, că factorul cel mai influent este alcoolul etilic. Analiza organoleptică a miezului tratat de nuci a confirmat diminuarea gustului amar. Rezultatele obținute sunt de perspectivă pentru elaborarea produselor alimentare calitative în baza nucilor. |
URI: | http://cris.utm.md/handle/5014/244 | ISBN: | 978-9975-45-587-9 |
Appears in Collections: | Conference Abstracts |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Conf_UTM_2019_I_pg513-513.pdf | 407.43 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.