Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/2468
Title: Procedeu de maturare prin uscare a cărnii de bovină
Authors: BULGARU, Viorica 
POPESCU, Liliana 
DUDUSH, Veaceslav 
Keywords: industria cărnii, proces de maturare
Issue Date: 2023
Conference: Infoinvent 2023
Abstract: 
Invenția se referă la industria cărnii, și anume la procedeul de obținere a cărnii de bovină maturate prin uscare. Procedeul, include obținerea secțiunilor distincte din carcase / semicarcase de bovină. Tăiturile sunt plasate separat pe stilaje în camera de maturare cu respectarea distanței între bucățile de carne. Maturarea prin uscare se realizeză cu respectarea parametrilor controlați de temperatură, umiditatea relativă a aerului, viteza de circulație a aerului, timp de maturare. După maturare de pe suprafața secțiunilor de carne se îndepărtează stratul de carne uscată, se feliază în bucăți și se ambalează sub vid în folie contractibilă.
URI: http://cris.utm.md/handle/5014/2468
Appears in Collections:01-Gold Medals

Files in This Item:
File Description SizeFormat
Infoinvent_2023_Gold_Bulgaru V..pdf325.87 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.