Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/2480
Title: Procedeu de obţinere a băuturii nealcoolice
Authors: BOISTEAN, Alina 
CHIRSANOVA, Aurica 
RESITCA, Vladislav 
STURZA, Rodica 
DESEATNICOV, Olga 
CAPCANARI, Tatiana 
Keywords: băuturi nealcoolice, valori nutritive, sortiment
Issue Date: 2023
Conference: Infoinvent 2023
Abstract: 
Invenția se referă la industria alimentară, și anume la un procedeu de obținere a băuturilor nealcoolice pe bază de componente naturale. Problema pe care o rezolvă invenția constă în ameliorarea valorii nutritive și lărgirea sortimentului de băuturi nealcoolice și respectiv lărgirea cercului de consumatori. Avantajul obținut de invenție constă în utilizarea fructelor/pomușoarelor autohtone fără tratarea termică, astfel băuturile sunt îmbogățite cu vitamine așa ca: vitamina C, vitamina A, vitamina K, acid folic, etc. și substanțe minerale ca K, Ca, Mg, P, etc.
URI: http://cris.utm.md/handle/5014/2480
Appears in Collections:02-Silver Medals

Files in This Item:
File Description SizeFormat
Infoinvent_2023_Silver_Boistean A..pdf340.49 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.