Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/2480
Title: | Procedeu de obţinere a băuturii nealcoolice | Authors: | BOISTEAN, Alina CHIRSANOVA, Aurica RESITCA, Vladislav STURZA, Rodica DESEATNICOV, Olga CAPCANARI, Tatiana |
Keywords: | băuturi nealcoolice, valori nutritive, sortiment | Issue Date: | 2023 | Conference: | Infoinvent 2023 | Abstract: | Invenția se referă la industria alimentară, și anume la un procedeu de obținere a băuturilor nealcoolice pe bază de componente naturale. Problema pe care o rezolvă invenția constă în ameliorarea valorii nutritive și lărgirea sortimentului de băuturi nealcoolice și respectiv lărgirea cercului de consumatori. Avantajul obținut de invenție constă în utilizarea fructelor/pomușoarelor autohtone fără tratarea termică, astfel băuturile sunt îmbogățite cu vitamine așa ca: vitamina C, vitamina A, vitamina K, acid folic, etc. și substanțe minerale ca K, Ca, Mg, P, etc. |
URI: | http://cris.utm.md/handle/5014/2480 |
Appears in Collections: | 02-Silver Medals |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Infoinvent_2023_Silver_Boistean A..pdf | 340.49 kB | Adobe PDF | View/Open |
Google ScholarTM
Check
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.