Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/2494
Title: | Procedeu de fabricare a batoanelor din fructe uscate | Authors: | CEȘKO, Tatiana STURZA, Rodica GUREV, Angela GHENDOV-MOŞANU, Aliona |
Keywords: | fructe uscate, iradiere | Issue Date: | 2023 | Series/Report no.: | MD 1653; | Abstract: | Invenţia se referă la industria alimentară, şi anume la un procedeu de fabricare a batoanelor din fructe uscate, glasate cu suspensie de pectină. Procedeul, conform invenţiei, include iradie-rea fructelor uscate şi a fructelor de pădure uscate cu lămpi bactericide, mărunţirea fructelor uscate şi măcinarea fructelor de pădure uscate, amestecarea acestora, adăugarea unei părţi de suspensie de pectină, amestecarea, după care amestecul se modelează, se taie în bucăţi şi se glasează cu restul suspensiei de pectină, batoanele glasate se usucă şi se ambalează; totodată suspensia de pectină este obţinută din pectină, acid citric, extract hidroalcoolic concentrat din fructe de pădure şi apă. |
URI: | http://cris.utm.md/handle/5014/2494 |
Appears in Collections: | 02-Patents |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Brevet 1653.pdf | 479.48 kB | Adobe PDF | View/Open |
Google ScholarTM
Check
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.