Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/2496
Title: | Procedeu de fabricare a produselor gelatinoase dulci cu valoare biologică înaltă | Authors: | SUHODOL, Natalia CEȘKO, Tatiana DESEATNICOV, Olga RUSEVA, Olga RESITCA, Vladislav GHENDOV-MOŞANU, Aliona STURZA, Rodica |
Keywords: | produse gelatinoase dulci | Issue Date: | 2023 | Series/Report no.: | MD 1661; | Abstract: | Invenţia se referă la industria alimentară, şi anume la un procedeu de fabricare a produselor gelatinoase dulci. Procedeul, conform invenției, include hidratarea gelatinei, amestecarea acesteia cu o soluţie de zahăr, adăugarea sucului de lămâie, spumarea, adăugarea pulberii și a extractului hidroalcoolic din pieliţă de struguri roşii sau tescovină de mere, sau tescovină de piersici, sau pulpă de dovleac, după care amestecul se omogenizează până la formarea unei spume stabile, se modelează şi se stabilizează, produsul finit se presară cu un amestec de zahăr pudră şi amidon și se ambalează. |
URI: | http://cris.utm.md/handle/5014/2496 |
Appears in Collections: | 02-Patents |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Brevet 1661.pdf | 486.94 kB | Adobe PDF | View/Open |
Google ScholarTM
Check
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.