Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/2500
Title: Procedeu de obţinere a sosului funcţional din fructe de cătină albă
Authors: BOAGHI (COVALIOV), Eugenia 
POPOVICI, Violina 
SIMINIUC, Rodica 
MACARI, Artur 
Keywords: sos funcțional, cătină albă, separare
Issue Date: 2023
Series/Report no.: MD 1675;
Abstract: 
Invenţia se referă la industria alimentară, şi anume la un procedeu de obţinere a sosului funcţional din fructe de cătină albă.
Procedeul, conform invenţiei, include sortarea, spălarea şi pasarea fructelor de cătină, trecerea acestora printr-o sită care asigură separarea seminţelor şi pieliţei cu obţinerea unui piure de fructe de cătină, adăugarea în piure a zahărului, scorţişoarei, cuişoarelor, nucşoarei, agar-agarului şi steviei, după care urmează tratarea termică a amestecului obţinut la temperatura de 70...75°C timp de 10 min.
URI: http://cris.utm.md/handle/5014/2500
Appears in Collections:02-Patents

Files in This Item:
File Description SizeFormat
Brevet 1675.pdf482.61 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.