Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/2500
Title: | Procedeu de obţinere a sosului funcţional din fructe de cătină albă | Authors: | BOAGHI (COVALIOV), Eugenia POPOVICI, Violina SIMINIUC, Rodica MACARI, Artur |
Keywords: | sos funcțional, cătină albă, separare | Issue Date: | 2023 | Series/Report no.: | MD 1675; | Abstract: | Invenţia se referă la industria alimentară, şi anume la un procedeu de obţinere a sosului funcţional din fructe de cătină albă. Procedeul, conform invenţiei, include sortarea, spălarea şi pasarea fructelor de cătină, trecerea acestora printr-o sită care asigură separarea seminţelor şi pieliţei cu obţinerea unui piure de fructe de cătină, adăugarea în piure a zahărului, scorţişoarei, cuişoarelor, nucşoarei, agar-agarului şi steviei, după care urmează tratarea termică a amestecului obţinut la temperatura de 70...75°C timp de 10 min. |
URI: | http://cris.utm.md/handle/5014/2500 |
Appears in Collections: | 02-Patents |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Brevet 1675.pdf | 482.61 kB | Adobe PDF | View/Open |
Google ScholarTM
Check
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.