Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/662
Title: Tradițiile gastronomice ale bucatelor dulci din Republica Moldova
Authors: BABCENCO, Coralia 
CAZAC, Viorica 
Keywords: uscăței;rețetă;ingrediente;rachiu;bucate dulci
Issue Date: 2020
Source: BABCENCO, Coralia; CAZAC, Viorica. Tradițiile gastronomice ale bucatelor dulci din Republica Moldova. In: Valorificarea patrimoniului etnocultural în educaţia tinerei generaţii și a societăţii civile. Editia 5, 24 noiembrie 2020, Chişinău. Chișinău, Republica Moldova: Institutul Patrimoniului Cultural, 2020, p. 20. ISBN 978-9975-52-222-9.
Conference: Conferința științifică internațională Valorificarea patrimoniului otnocultural în cercetare și educație
Abstract: 
Calitatea vieții reprezintă subiectul de interes pentru multe domenii, inclusiv și pentru cel alimentar. Realizările actuale în domeniul alimentar oferă noi soluții gastronomice spectaculoase prin aspectul conținutului, dar și a soluțiilor estetice. Credem cu certitudine că, sănătatea unei națiuni derivă din valorile nutritive oferite de bucatele tradiționale ale fiecărui popor, ce au stabilite tradiții culinare dezvoltate și transmise secole și milenii la rând. Bucatele tradiționale, la rândul său, presupun utilizarea ingredientelor de geneză locală, ce în accepțiunea multor specialiști în domeniu, cumulează valori derivate din oportunitățile naturale ale Republicii Moldova de care se bucură din plin. Acestea vizează mediul, tehnologiile de creștere, tehnologiile de prelucrare, rodnicia și bogăția pământului, dar și generozitatea solară.
URI: https://ibn.idsi.md/vizualizare_articol/114852
http://cris.utm.md/handle/5014/662
DOI: 978-9975-52-222-9
Appears in Collections:Conference Abstracts

Files in This Item:
File Description SizeFormat
20-20_24 (1).pdf197.02 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record

Google ScholarTM

Check

Altmetric

Altmetric


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.