Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/663
Title: | Sarmalele – diversitate și tradiții | Authors: | CAZAC, Viorica CÎRJĂ, Jana GROSU, Carolina GUTIUM, Olga SIMINIUC, Rodica |
Keywords: | găluște;umplutură;frunze;condimente;formă | Issue Date: | 2020 | Source: | CAZAC, Viorica; CÎRJA, Jana; GROSU, Carolina; GUTIUM, Olga; SIMINIUC, Rodica. Sarmalele – diversitate și tradiții. In: Valorificarea patrimoniului etnocultural în educaţia tinerei generaţii și a societăţii civile. Editia 5, 24 noiembrie 2020, Chişinău. Chișinău, Republica Moldova: Institutul Patrimoniului Cultural, 2020, p. 30. ISBN 978-9975-52-222-9. | Conference: | Conferința științifică internațională Valorificarea patrimoniului otnocultural în cercetare și educație | Abstract: | Bucătăria tradițională din spațiul basarabean este rezultatul sintezei în timp a gusturilor, ideilor și obiceiurilor gastronomice. Cunoașterea ingredientelor utilizate, a termenilor, tehnologiilor de preparare, semnificației și tradițiilor reprezintă un obiectiv educațional, dar și de cercetare care merită atenție în vederea asigurării continuității ei. |
URI: | https://ibn.idsi.md/vizualizare_articol/114864 http://cris.utm.md/handle/5014/663 |
ISBN: | 978-9975-52-222-9 |
Appears in Collections: | Conference Abstracts |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
30-30_22.pdf | 177.02 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.