Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/78
Title: Procedeu de fabricare a cremei de brânză funcţionale
Authors: GHENDOV-MOŞANU, Aliona 
POPESCU Liliana 
STURZA Rodica 
LUNG Ildiko 
OPRIȘ Ocsana-Ileana 
SORAN Maria-Loredana 
Issue Date: 2018
Abstract: 
Invenţia se referă la industria laptelui, şi anume la un procedeu de fabricare a cremei de brânză funcţionale.
Procedeul, conform invenţiei, include amestecarea brânzei cu un conţinut de grăsimi de 0...5% cu smântână dulce pasteurizată cu un conţinut de grăsimi de 3550% şi sare, pasteurizarea amestecului la temperatura de 72...77°C, adăugarea unui stabilizator, răcirea până la temperatura de 40...45°C, adăugarea extractului liposolubil de cătină albă sau de măceş, sau de păducel cu concentraţia carotenoidelor de 20...54 mg/L, în cantitate de 0,4...3,0%, amestecarea şi răcirea până la temperatura de 2...6°C.
Description: 
Short term patent
URI: http://www.db.agepi.md/Inventions/details/s%202017%200122
http://cris.utm.md/handle/5014/78
Appears in Collections:02-Patents

Files in This Item:
File Description SizeFormat
Resultate (4).pdf20201720012275.35 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.