Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/78
Title: | Procedeu de fabricare a cremei de brânză funcţionale | Authors: | GHENDOV-MOŞANU, Aliona POPESCU Liliana STURZA Rodica LUNG Ildiko OPRIȘ Ocsana-Ileana SORAN Maria-Loredana |
Issue Date: | 2018 | Abstract: | Invenţia se referă la industria laptelui, şi anume la un procedeu de fabricare a cremei de brânză funcţionale. Procedeul, conform invenţiei, include amestecarea brânzei cu un conţinut de grăsimi de 0...5% cu smântână dulce pasteurizată cu un conţinut de grăsimi de 3550% şi sare, pasteurizarea amestecului la temperatura de 72...77°C, adăugarea unui stabilizator, răcirea până la temperatura de 40...45°C, adăugarea extractului liposolubil de cătină albă sau de măceş, sau de păducel cu concentraţia carotenoidelor de 20...54 mg/L, în cantitate de 0,4...3,0%, amestecarea şi răcirea până la temperatura de 2...6°C. |
Description: | Short term patent |
URI: | http://www.db.agepi.md/Inventions/details/s%202017%200122 http://cris.utm.md/handle/5014/78 |
Appears in Collections: | 02-Patents |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Resultate (4).pdf | 202017200122 | 75.35 kB | Adobe PDF | View/Open |
Google ScholarTM
Check
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.