Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/874
Title: PROTECȚIE ANTIOXIDANTĂ ȘI MECANICĂ A MIEZULUI DE NUCĂ PRIN INTERMEDIUL FILMELOR COMESTIBILE DIN COMPOZIȚII DE BIOPOLIMERI
Authors: SANDU, Iuliana 
Keywords: procedeu, pectină, miez de nucă
Issue Date: 2021
Conference: ICE USV 2021
Abstract: 
A fost elaborat procedeul de depunere a filmelor bio-polimerice în bază compozițiilor de pectină și alți biopolimeri (gelatină, arabinoxilan, amidon) pe suprafața complexă (neregulată) a miezului de nucă. Noutatea procedeului constă în faptul, că în timpul tratării rapide cu soluțiile vâscoase, care conțin compoziții de biopolimeri, miezul de nuci practic nu se gomflează, astfel păstrând forma și dimensiunile caracteristice. Prin urmare, etapa costisitoare a uscării suplimentare a miezului nu este necesară. Alta etapa importantă a procedeului constă în utilizarea cantităților fiziologice a agentului de cross-linking, (E509 - clorură de calciu), care este folositor pentru organismul uman.
URI: http://cris.utm.md/handle/5014/874
Appears in Collections:01-Gold Medals

Files in This Item:
File Description SizeFormat
ICE_USV_2021_Gold_Sandu I..pdf1.14 MBAdobe PDFView/Open
Show full item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.