Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/979
Title: | Argumentarea necesității producerii acidifiantului din mere și obținerea acestuia | Authors: | CRUCIRESCU, Diana | Keywords: | acidifianți;valorificarea merelor imature;acidifiantul din mere;schema tehnologică | Issue Date: | 2021 | Source: | CRUCIRESCU, Diana. Argumentarea necesității producerii acidifiantului din mere și obținerea acestuia.. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor. Vol.1, 23-25 martie 2021, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2021, pp. 413-416. ISBN 978-9975-45-699-9. | Conference: | Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor | Abstract: | În industria alimentară există necesitate în acidifianți de origine naturală. Totodată, merele imature, obținute în urma operațiunilor agrotehnice și a căderilor fiziologice, nu se valorifică în scop alimentar. Deasemenea, protecția mediului înconjurător a devenit o problemă de importanță majoră. În acestă lucrare a fost argumentată necesitatea producerii acidifiantului din mere și elaborarea schemei tehnologice de obținere a acestuia. Au fost prezentate particularitățile procesului tehnologic, una dintre care reprezintă regimul de pasteurizare mai leger si mai econom. |
URI: | http://cris.utm.md/handle/5014/979 | ISBN: | 978-9975-45-699-9 |
Appears in Collections: | Journal Articles |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
p-413-416.pdf | 759.51 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.