Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/979
Title: Argumentarea necesității producerii acidifiantului din mere și obținerea acestuia
Authors: CRUCIRESCU, Diana 
Keywords: acidifianți;valorificarea merelor imature;acidifiantul din mere;schema tehnologică
Issue Date: 2021
Source: CRUCIRESCU, Diana. Argumentarea necesității producerii acidifiantului din mere și obținerea acestuia.. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor. Vol.1, 23-25 martie 2021, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2021, pp. 413-416. ISBN 978-9975-45-699-9.
Conference: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor 
Abstract: 
În industria alimentară există necesitate în acidifianți de origine naturală. Totodată, merele imature, obținute în urma operațiunilor agrotehnice și a căderilor fiziologice, nu se valorifică în scop alimentar. Deasemenea, protecția mediului înconjurător a devenit o problemă de importanță majoră. În acestă lucrare a fost argumentată necesitatea producerii acidifiantului din mere și elaborarea schemei tehnologice de obținere a acestuia. Au fost prezentate particularitățile procesului tehnologic, una dintre care reprezintă regimul de pasteurizare mai leger si mai econom.
URI: http://cris.utm.md/handle/5014/979
ISBN: 978-9975-45-699-9
Appears in Collections:Journal Articles

Files in This Item:
File Description SizeFormat
p-413-416.pdf759.51 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record

Google ScholarTM

Check

Altmetric


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.