Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/980
Title: Indicatorii fizico-chimici și funcțional-tehnologici a fibrelor alimentare de grâu
Authors: GRUMEZA, Irina 
Keywords: indicatori fizico-chimici;metale grele;indicatori funcțional-tehnologici;semifabricate
Issue Date: 2021
Source: GRUMEZA, Irina. Indicatorii fizico-chimici și funcțional-tehnologici a fibrelor alimentare de grâu. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor. Vol.1, 23-25 martie 2021, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2021, pp. 419-422. ISBN 978-9975-45-699-9.
Conference: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor 
Abstract: 
În lucrare sunt stabilite principalele grupuri de fibre alimentare utilizate pentru fabricarea produselor alimentare, inclusiv a celor funcţionale. De asemenea, a fost argumentat științific principalii indicatori fizico-chimici și funcționali-tehnologici. În baza literaturii studiate și determinării principalilor indicatorii au fost reliefate direcţiile de utilizare a fibrelor alimentare de grâu în calitate de ingredient funcţional în producerea semifabricatele din carne tocată. Astfel, datorită capacității de reținere a apei (1:8) și capacității de reținere a grăsimilor (1:6) înalte vor influența pozitiv asupra randamentului produsului finit și ratei pierderilor de masă după tratamentul termic.
URI: http://cris.utm.md/handle/5014/980
ISBN: 978-9975-45-699-9
Appears in Collections:Journal Articles

Files in This Item:
File Description SizeFormat
p-419-422.pdf679.85 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record

Google ScholarTM

Check

Altmetric


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.