Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/980
Title: | Indicatorii fizico-chimici și funcțional-tehnologici a fibrelor alimentare de grâu | Authors: | GRUMEZA, Irina | Keywords: | indicatori fizico-chimici;metale grele;indicatori funcțional-tehnologici;semifabricate | Issue Date: | 2021 | Source: | GRUMEZA, Irina. Indicatorii fizico-chimici și funcțional-tehnologici a fibrelor alimentare de grâu. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor. Vol.1, 23-25 martie 2021, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2021, pp. 419-422. ISBN 978-9975-45-699-9. | Conference: | Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor | Abstract: | În lucrare sunt stabilite principalele grupuri de fibre alimentare utilizate pentru fabricarea produselor alimentare, inclusiv a celor funcţionale. De asemenea, a fost argumentat științific principalii indicatori fizico-chimici și funcționali-tehnologici. În baza literaturii studiate și determinării principalilor indicatorii au fost reliefate direcţiile de utilizare a fibrelor alimentare de grâu în calitate de ingredient funcţional în producerea semifabricatele din carne tocată. Astfel, datorită capacității de reținere a apei (1:8) și capacității de reținere a grăsimilor (1:6) înalte vor influența pozitiv asupra randamentului produsului finit și ratei pierderilor de masă după tratamentul termic. |
URI: | http://cris.utm.md/handle/5014/980 | ISBN: | 978-9975-45-699-9 |
Appears in Collections: | Journal Articles |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
p-419-422.pdf | 679.85 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.