Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/981
Title: | Determinarea stabilității proteice și a gradului de oxidabilitate a seriei de vinuri albe din zona Moldovei folosind metoda spectrofotometrică. | Authors: | HORTOLOMEU, Andreea ARSENI, Alexandra |
Keywords: | Enologie;POM-test;compuși cinamici;proteine;polifenoli | Issue Date: | 2021 | Source: | HORTOLOMEU, Andreea; ARSENI, Alexandra. Determinarea stabilității proteice și a gradului de oxidabilitate a seriei de vinuri albe din zona Moldovei folosind metoda spectrofotometrică.. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor. Vol.1, 23-25 martie 2021, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2021, pp. 423-425. ISBN 978-9975-45-699-9. | Conference: | Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor | Abstract: | În această lucrare s-au tratat procesele de stabilitate proteică în vederea identificării nivelului de substanțe proteice cât și al compușilor polifenolici din vinurile albe. Pentru o determinare optimă a gradului de oxidare, respectiv al stabilității proteice s-a ales spre analiză un eșantion de 6 tipuri de vin alb provenit din diferite soiuri de struguri. În această lucrare se utilizează metoda la cald în două serii și prin adiție de substanțe chimice pentru a se observa nivelul de proteine și polifenoli din probele analizate. Pentru determinarea gradului de oxidabilitate a vinurilor s-a utilizat metoda POM-test. |
URI: | http://cris.utm.md/handle/5014/981 | ISBN: | 978-9975-45-699-9 |
Appears in Collections: | Journal Articles |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
p-423-425.pdf | 778.67 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.