Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/1074
Title: Utilizarea coloranţilor naturali în industria alimentară Use of natural dyes in the food industry.
Other Titles: Utilisation de colorants naturels dans l'industrie alimentaire.
Использование натуральных красителей в пищевой промышленности.
Authors: GHENDOV-MOŞANU, Aliona 
Issue Date: 2021
Source: GHENDOV-MOŞANU, Aliona. Utilizarea coloranţilor naturali în industria alimentară. In: Meridian Ingineresc. 2017, nr. 3, pp. 26-35. ISSN 1683-853X.
Project: 16.80013.5107.22/Ro. The substitution of synthetic food additives with bioactive components extracted from natural renewable resources / Substituirea aditivilor alimentari sintetici cu componenți bioactivi extraşi din resurse naturale regenerabile 
Journal: Meridian Ingineresc 
Abstract: 
Piaţa coloranţilor naturali pentru substituirea coloranţilor sintetici creşte în întreaga lume. Din 2005 până în 2009, piaţa mondială de coloranţi derivaţi în mod natural a crescut cu aproximativ 35% [1]. Problemele de aprovizionare cu surse naturale pot fi cauzate de mai mulţi factori cum ar fi recolta slabă, inundaţii, secetă sau altele, care conduc la mărirea costului de aprovizionare a coloranţilor alternativi. De aceea, la utilizarea sporită a coloranţilor derivaţi în mod natural şi alimentelor de colorare, specialiştii in domeniu şi în agronomie lucrează pentru a dezvolta noi soiuri de plante sau grupuri de plante selectate cu caracteristicile dorite, pentru a creşte procentul de pigment de culoare extractibil [2]. Aceasta va permite dezvoltarea agronomiei în ţară prin satisfacerea cererii privind utilizarea coloranţilor naturali şi prin reducerea costului de aprovizionare.
URI: http://cris.utm.md/handle/5014/1074
ISSN: 1683-853X
Appears in Collections:Journal Articles

Files in This Item:
File Description SizeFormat
Utilizarea colorantilor naturali in industria alimentara.pdf338.04 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.