Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/1088
Title: | Procedeu de obţinere a fibrelor alimentare din şrot de seminţe de in | Authors: | BAERLE, Alexei TATAROV, Pavel SANDU, Iuliana STURZA, Rodica MACARI, Artur |
Keywords: | fibre alimentare, șrot, semințe de in | Issue Date: | 2021 | Abstract: | Invenţia se referă la industria alimentară, în special la obţinerea fibrelor alimentare biologic active din şrot de seminţe de in Linum usitatissimum L. Conform invenţiei, procedeul de obţinere a fibrelor alimentare din şrot de seminţe de in include umectarea şrotului cu soluţie hidroetanolică, presarea şi eliminarea fazei lichide, tratarea şrotului obţinut cu apă demineralizată fierbinte, separarea prin presare a fazei lichide de faza solidă ce conţine fibre alimentare insolubile, deshidratarea fazei lichide cu obţinerea fibrelor alimentare ce conţin polizaharide hidrosolubile în formă de fibre sau pulbere. |
Description: | MD 1509 Y |
URI: | http://cris.utm.md/handle/5014/1088 |
Appears in Collections: | 02-Patents |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
54. MD 1509 Y Procedeu de obţinere a fibrelor alimentare din şrot de seminţe de in.pdf | 176.33 kB | Adobe PDF | View/Open |
Google ScholarTM
Check
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.