Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/1088
Title: Procedeu de obţinere a fibrelor alimentare din şrot de seminţe de in
Authors: BAERLE, Alexei 
TATAROV, Pavel 
SANDU, Iuliana 
STURZA, Rodica 
MACARI, Artur 
Keywords: fibre alimentare, șrot, semințe de in
Issue Date: 2021
Abstract: 
Invenţia se referă la industria alimentară, în special la obţinerea fibrelor alimentare biologic active din şrot de seminţe de in Linum usitatissimum L. Conform invenţiei, procedeul de obţinere a fibrelor alimentare din şrot de seminţe de in include umectarea şrotului cu soluţie hidroetanolică, presarea şi eliminarea fazei lichide, tratarea şrotului obţinut cu apă demineralizată fierbinte, separarea prin presare a fazei lichide de faza solidă ce conţine fibre alimentare insolubile, deshidratarea fazei lichide cu obţinerea fibrelor alimentare ce conţin polizaharide hidrosolubile în formă de fibre sau pulbere.
Description: 
MD 1509 Y
URI: http://cris.utm.md/handle/5014/1088
Appears in Collections:02-Patents

Files in This Item:
File Description SizeFormat
54. MD 1509 Y Procedeu de obţinere a fibrelor alimentare din şrot de seminţe de in.pdf176.33 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.