Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/1246
Title: Procedeu de obținere a fibrelor alimentare din șrot de semințe de in
Authors: BAERLE, Alexei 
TATAROV, Pavel 
SANDU, Iuliana 
STURZA, Rodica 
MACARI, Artur 
Keywords: semințe de in, fibre alimentare
Issue Date: 2021
Conference: InfoInvent 2021
Abstract: 
Procedeu de obținere a fibrelor alimentare din șrotul de semințe de in (Linum Usitatissimum) se referă la industria alimentară. Conform Procedeului, fibrele alimentare din șrotul de semințe de in (Linum Usitatissimum) sunt extrase prin degresarea șrotului, umectarea șrotului degresat cu amestec de etanol şi apă, extracția din șrotul degresat a polizaharidelor hidrosolubile cu apă caldă demineralizată, separarea fracției fibrelor insolubile prin presare, deshidratarea și transformarea fracției fibrelor de pentozani dizolvați în fibre solide, prin concentrare sau prin liofilizare
URI: http://cris.utm.md/handle/5014/1246
Appears in Collections:01-Gold Medals

Files in This Item:
File Description SizeFormat
Infoinvent_2021_Gold_Baerle A..pdf1.08 MBAdobe PDFView/Open
Show full item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.