Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/1246
Title: | Procedeu de obținere a fibrelor alimentare din șrot de semințe de in | Authors: | BAERLE, Alexei TATAROV, Pavel SANDU, Iuliana STURZA, Rodica MACARI, Artur |
Keywords: | semințe de in, fibre alimentare | Issue Date: | 2021 | Conference: | InfoInvent 2021 | Abstract: | Procedeu de obținere a fibrelor alimentare din șrotul de semințe de in (Linum Usitatissimum) se referă la industria alimentară. Conform Procedeului, fibrele alimentare din șrotul de semințe de in (Linum Usitatissimum) sunt extrase prin degresarea șrotului, umectarea șrotului degresat cu amestec de etanol şi apă, extracția din șrotul degresat a polizaharidelor hidrosolubile cu apă caldă demineralizată, separarea fracției fibrelor insolubile prin presare, deshidratarea și transformarea fracției fibrelor de pentozani dizolvați în fibre solide, prin concentrare sau prin liofilizare |
URI: | http://cris.utm.md/handle/5014/1246 |
Appears in Collections: | 01-Gold Medals |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Infoinvent_2021_Gold_Baerle A..pdf | 1.08 MB | Adobe PDF | View/Open |
Google ScholarTM
Check
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.