Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/1267
Title: Procedeu de fabricare a înghețatei
Authors: POPESCU, Liliana 
GHENDOV-MOŞANU, Aliona 
STURZA, Rodica 
COJOCARI, Daniela 
BALAN, Greta 
BULGARU, Viorica 
Keywords: Lapte, înghețată, smântână
Issue Date: 2021
Conference: InfoInvent 2021
Abstract: 
Invenţia se referă la industria laptelui, şi anume la un procedeu de fabricare a îngheţatei. Procedeul,
conform invenţiei, include prepararea mixului din lapte normalizat, smântână dulce, lapte degresat
praf, zahăr, dextroză, sistem de stabilizare şi emulsionare, apă deionizată; filtrarea, omogenizarea,
pasteurizarea, răcirea mixului, dozarea pudrei de aronia sau de cătină albă, sau de măceşe, sau de
păducel şi a extractului hidroalcoolic de aronia sau păducel, sau a extractului liposolubil de cătină
albă sau măceşe, maturarea, freezerarea mixului, ambalarea, călirea şi depozitarea îngheţatei.
URI: http://cris.utm.md/handle/5014/1267
Appears in Collections:02-Silver Medals

Files in This Item:
File Description SizeFormat
Infoinvent_2021_Silver_Popescu L..pdf1.11 MBAdobe PDFView/Open
Show full item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.