Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/1267
Title: | Procedeu de fabricare a înghețatei | Authors: | POPESCU, Liliana GHENDOV-MOŞANU, Aliona STURZA, Rodica COJOCARI, Daniela BALAN, Greta BULGARU, Viorica |
Keywords: | Lapte, înghețată, smântână | Issue Date: | 2021 | Conference: | InfoInvent 2021 | Abstract: | Invenţia se referă la industria laptelui, şi anume la un procedeu de fabricare a îngheţatei. Procedeul, conform invenţiei, include prepararea mixului din lapte normalizat, smântână dulce, lapte degresat praf, zahăr, dextroză, sistem de stabilizare şi emulsionare, apă deionizată; filtrarea, omogenizarea, pasteurizarea, răcirea mixului, dozarea pudrei de aronia sau de cătină albă, sau de măceşe, sau de păducel şi a extractului hidroalcoolic de aronia sau păducel, sau a extractului liposolubil de cătină albă sau măceşe, maturarea, freezerarea mixului, ambalarea, călirea şi depozitarea îngheţatei. |
URI: | http://cris.utm.md/handle/5014/1267 |
Appears in Collections: | 02-Silver Medals |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Infoinvent_2021_Silver_Popescu L..pdf | 1.11 MB | Adobe PDF | View/Open |
Google ScholarTM
Check
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.