Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/1322
Title: Procedeu de îmbogățire a vinurilor cu substanțe biologic active
Authors: BALANUTA, Anatol 
COVACI, Ecaterina 
PATRAS, Antoanela 
Keywords: Vinuri tinere, struguri, levuri
Issue Date: 2021
Conference: ProInvent 2021
Abstract: 
Procedeul brevetat de îmbogățire a vinurilor cu substanțe biologic active prevede elaborarea vinurilor tinere din strugurii din soiurile albe sau roșii conform schemei clasice de producere pînă la primul pritoc tehnologic. Ulterior tehnologic se administrează autolizat de levuri plazmoloizate de presiunea osmozică proprie la concentrații de peste 400 g/L și cu nivelul morbidității de 73 % în proporție bine stabilită în baza cercetărilor realizate în condiţiile de Microvinificaţie a Universităţii Tehnice a Moldovei. Problema pe care o rezolvă invenţia de faţă, este îmbogăţirea vinurilor cu substanţe biologic active (aminoacizi, vitamine, enzime, manoproteine, esteri ai acizilor graşi, reductone, acizi nucleici) care au un impact benefic asupra proprietăţilor organoleptice a vinurilor şi a organismului uman.
URI: http://cris.utm.md/handle/5014/1322
Appears in Collections:04-Diplomas

Files in This Item:
File Description SizeFormat
ProInvent_2021_Diploma_Bălănuță A..pdf605.36 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.