Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/1528
Title: | Procedeu de fabricare a iaurtului | Authors: | POPESCU, Liliana SAVCENCO, Alexandra BAERLE, Alexei TATAROV, Pavel GHENDOV-MOŞANU, Aliona STURZA, Rodica PATRAS, Antoanela |
Keywords: | Iaurt, lapte, praf degresat | Issue Date: | 2022 | Conference: | ProInvent 2022 | Abstract: | Procedeu de fabricare a iaurtului, care include amestecarea laptelui cu un conținut de grăsime de 2,6% cu lapte praf degresat și cu colorant galben din petale de șofrănel, filtrarea amestecului, omogenizarea la temperatura de 58…60°C, pasteurizarea la temperatura de 90…94°C timp de 2…8 min, răcirea amestecului până la temperatura de 40…42°C, introducerea culturii starter, termostatarea până la formarea coagulului cu aciditatea titrabilă de 75…85°T, răcirea până la temperatura de 2…6°C și maturarea, laptele praf se ia în cantitate de 2%, iar colorantul galben - în cantitate de 0,2…0,3% |
URI: | http://cris.utm.md/handle/5014/1528 |
Appears in Collections: | 01-Gold Medals |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ProInvent_2022_Gold_Popescu L..pdf | 393.85 kB | Adobe PDF | View/Open |
Google ScholarTM
Check
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.