Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/1528
Title: Procedeu de fabricare a iaurtului
Authors: POPESCU, Liliana 
SAVCENCO, Alexandra 
BAERLE, Alexei 
TATAROV, Pavel 
GHENDOV-MOŞANU, Aliona 
STURZA, Rodica 
PATRAS, Antoanela 
Keywords: Iaurt, lapte, praf degresat
Issue Date: 2022
Conference: ProInvent 2022
Abstract: 
Procedeu de fabricare a iaurtului, care include amestecarea laptelui cu un conținut de grăsime de 2,6% cu lapte praf degresat și cu colorant galben din petale de șofrănel, filtrarea amestecului, omogenizarea la temperatura de 58…60°C, pasteurizarea la temperatura de 90…94°C timp de 2…8 min, răcirea amestecului până la temperatura de 40…42°C, introducerea culturii starter, termostatarea până la formarea coagulului cu aciditatea titrabilă de 75…85°T, răcirea până la temperatura de 2…6°C și maturarea, laptele praf se ia în cantitate de 2%, iar colorantul galben - în cantitate de 0,2…0,3%
URI: http://cris.utm.md/handle/5014/1528
Appears in Collections:01-Gold Medals

Files in This Item:
File Description SizeFormat
ProInvent_2022_Gold_Popescu L..pdf393.85 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.