Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/1773
Title: Valorificarea co-produselor vitivinicole moldovenești: identificarea și caracterizarea agenților multifuncționali
Authors: CHIRSANOVA, Aurica 
BOISTEAN, Alina 
CHIORU, Ana 
PALADI, Daniela 
SUHODOL, Natalia 
BOAGHI (COVALIOV), Eugenia 
CAPCANARI, Tatiana 
Keywords: Drojdii reziduale, purificare, beta-glucani
Issue Date: 2023
Conference: ICE-USV 2023
Abstract: 
Obiectivul general al proiectului propus este de a studia potențialul beta-glucanilor ca agenți multifuncționali de interes pentru diverse sectoare, cum ar fi industria alimentară și cea cosmetică.
Obiectivele specifice: O1) Extracția, purificarea, caracterizarea fizico-chimică și organoleptică a drojdiilor reziduale obținute din fermentarea vinului alb și roșu O2) Extracția, purificarea, caracterizarea calitativă (solubilitate în mai mulți solvenți, pH, conținut de substanță uscată etc.. ) și caracterizarea organoleptică a β-glucanilor O3) Identificarea și caracterizarea proprietăților fizico-chimice în soluție : proprietățile texturale (analiza texturii și analiza reologică), proprietățile de retenție a apei (analiză termogravimetrică), proprietățile antioxidante (metoda RapidOxy sau DPPH), proprietățile stabilizatoare, proprietățile emulsionante (tensiometrie superficială și interfacială) O4) Aplicarea β-glucanilor în formulări alimentare și cosmetice (emulsii, creme, geluri) O5) Caracterizarea matricelor alimentare și cosmetice: textură, analiză reologică și senzorială.
URI: http://cris.utm.md/handle/5014/1773
Appears in Collections:03-Bronze Medals

Files in This Item:
File Description SizeFormat
ICE-USV_2023_Bronze_Chirsanova A..pdf1.3 MBAdobe PDFView/Open
Show full item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.