Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/2413
Title: Procedeu de fabricare a vinului
Authors: BALANUTA, Anatol 
SCLIFOS, Aliona 
COVACI, Ecaterina 
Keywords: struguri, soi alb, drobire
Issue Date: 2023
Conference: Proinvent 2023
Abstract: 
Invenţia se referă la un procedeu de fabricare a vinului. Procedeul, conform invenţiei, include recepţionarea strugurilor de soiuri albe sau roze, zdrobirea şi desciorchinarea acestora cu obţinerea mustuielii proaspete, macerarea mustuielii, separarea şi deburbarea mustului proaspăt, fermentaţia alcoolică a mustului, totodată, spre sfârşitul fermentaţiei alcoolice sau după finalizarea acesteia, se administrează o soluţie de levuri plasmolizate, obţinută la amestecarea levurilor uscate cu must sau cu soluţie de zahăr tos
URI: http://cris.utm.md/handle/5014/2413
Appears in Collections:01-Gold Medals

Files in This Item:
File Description SizeFormat
ProInvent_2023_Gold_Balanuta A..pdf699.4 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.