Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/2413
Title: | Procedeu de fabricare a vinului | Authors: | BALANUTA, Anatol SCLIFOS, Aliona COVACI, Ecaterina |
Keywords: | struguri, soi alb, drobire | Issue Date: | 2023 | Conference: | Proinvent 2023 | Abstract: | Invenţia se referă la un procedeu de fabricare a vinului. Procedeul, conform invenţiei, include recepţionarea strugurilor de soiuri albe sau roze, zdrobirea şi desciorchinarea acestora cu obţinerea mustuielii proaspete, macerarea mustuielii, separarea şi deburbarea mustului proaspăt, fermentaţia alcoolică a mustului, totodată, spre sfârşitul fermentaţiei alcoolice sau după finalizarea acesteia, se administrează o soluţie de levuri plasmolizate, obţinută la amestecarea levurilor uscate cu must sau cu soluţie de zahăr tos |
URI: | http://cris.utm.md/handle/5014/2413 |
Appears in Collections: | 01-Gold Medals |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ProInvent_2023_Gold_Balanuta A..pdf | 699.4 kB | Adobe PDF | View/Open |
Google ScholarTM
Check
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.