Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/2501
Title: | Procedeu de fabricare a vinului | Authors: | BALANUTA, Anatol COVACI, Ecaterina SCLIFOS, Aliona SCLIFOS, Aliona SCLIFOS, Aliona SCUTARU, Iurie ZGARDAN, Dan PATRAS, Antoanela |
Keywords: | vin, struguri, soiuri albe | Issue Date: | 2023 | Series/Report no.: | MD 1679; | Abstract: | Invenţia se referă la industria vinicolă, şi anume la un procedeu de fabricare a vinului. Procedeul, conform invenţiei, include recepţionarea strugurilor de soiuri albe sau roze, zdrobirea şi desciorchinarea acestora cu obţinerea mustuielii proaspete, macerarea mustuielii, separarea şi deburbarea mustului proaspăt, fermentaţia alcoolică a mustului, totodată, spre sfârşitul fermentaţiei alcoolice sau după finalizarea acesteia, se administrează o soluţie de levuri plasmolizate, obţinută la amestecarea levurilor uscate cu must sau cu soluţie de zahăr tos |
URI: | http://cris.utm.md/handle/5014/2501 |
Appears in Collections: | 02-Patents |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Brevet 1679.pdf | 549.17 kB | Adobe PDF | View/Open |
Google ScholarTM
Check
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.