Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/2501
Title: Procedeu de fabricare a vinului
Authors: BALANUTA, Anatol 
COVACI, Ecaterina 
SCLIFOS, Aliona 
SCLIFOS, Aliona 
SCLIFOS, Aliona 
SCUTARU, Iurie 
ZGARDAN, Dan 
PATRAS, Antoanela 
Keywords: vin, struguri, soiuri albe
Issue Date: 2023
Series/Report no.: MD 1679;
Abstract: 
Invenţia se referă la industria vinicolă, şi anume la un procedeu de fabricare a vinului.
Procedeul, conform invenţiei, include recepţionarea strugurilor de soiuri albe sau roze, zdrobirea şi desciorchinarea acestora cu obţinerea mustuielii proaspete, macerarea mustuielii, separarea şi deburbarea mustului proaspăt, fermentaţia alcoolică a mustului, totodată, spre sfârşitul fermentaţiei alcoolice sau după finalizarea acesteia, se administrează o soluţie de levuri plasmolizate, obţinută la amestecarea levurilor uscate cu must sau cu soluţie de zahăr tos
URI: http://cris.utm.md/handle/5014/2501
Appears in Collections:02-Patents

Files in This Item:
File Description SizeFormat
Brevet 1679.pdf549.17 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.