Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/2504
Title: Procedeu de fabricare a vinului spumant în rezervoare sub presiune
Authors: BALANUTA, Anatol 
COVACI, Ecaterina 
SCLIFOS, Aliona 
ZGARDAN, Dan 
GHERDELESCU, Lucia 
Keywords: vin spumant, cupaj, filtrare
Issue Date: 2023
Series/Report no.: 1697;
Abstract: 
Invenţia se referă la industria vinicolă, şi anume la un procedeu de fabricare a vinului spumant în rezervoare sub presiune. Procedeul, conform invenţiei, include recepţia vinurilor materie primă, cupajarea acestora, tratarea şi filtrarea cupajului, pregătirea ames-tecului de rezervor din cupajul tratat, licoarea de rezervor şi maia de levuri selecţionate, fermentarea secundară în decurs de 17-20 de zile, răcirea vinului în rezervoare până la temperatura de minus 4°C, criostatarea în decurs de 48 de ore, filtrarea şi îmbutelierea izobarice a produsului finit, totodată, se utili-zează o licoare de rezervor cu o concentraţie a zahărului de 600-700 g/L, în care au fost administrate levuri uscate în cantitate de 1 kg la 100 dal cu menţinere ulterioară cel puţin 24 de ore.
URI: http://cris.utm.md/handle/5014/2504
Appears in Collections:02-Patents

Files in This Item:
File Description SizeFormat
Brevet 1697.pdf499.75 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.