Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/543
Title: Evaluarea intensităţii culorii iaurtului cu fructe
Authors: CUȘMENCO, Tatiana 
Keywords: nuanță;pigmenți;spectru vizibil;stabillitate;coloranți
Issue Date: 2020
Publisher: Universitatea Tehnica a Moldovei
Source: CUȘMENCO, Tatiana. Evaluarea intensităţii culorii iaurtului cu fructe. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor = The Technical Scientific Conference of Undergraduate, Master and PhD Students, Universitatea Tehnică a Moldovei, 1-3 Aprilie, 2020. Chișinău, 2020, vol. 1, pp. 407-410. ISBN 978-9975-45-632-6.
Project: 20.80009.5107.09. Improvement of food quality and safety by biotechnology and food engineering / Ameliorarea calităţii şi siguranţei alimentelor prin biotehnologie şi inginerie alimentară 
Conference: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 1-3 aprilie, 2020
Abstract: 
Potențialul de colorare a antocianelor din pireul de fructe de aronia, piersici, zmeure, căpșuni și mere a fost studiat în iaurtul din lapte de vacă și de capră. Analizînd rezultatele evaluării culorii iaurtului conform sistemului CIELAB s-au obținut valori ΔE< 5 pentru probele P6 și P12 și valori ΔE maxime pentru P2 și P8.S-a determinat în toate probele de iaurtvalorileconținutului total de antociani care au variatȋntre 6,53 – 47,92 mg 100g -1. Cel mai mare conținut de antociani identificat a fost determinat în proba P2 și P8 (47,92 mg 100g -1), urmat de P4 și P10 (45,28 mg 100g -1), proba P3 și P9 (36,15 mg 100g -1). Cel mai redus onţinut total de antociane a fost determinat pentru P6 și P12 (6,53 mg 100g -1).
URI: http://cris.utm.md/handle/5014/543
http://repository.utm.md/handle/5014/8567
ISBN: 978-9975-45-632-6
Appears in Collections:Proceedings Papers

Files in This Item:
File Description SizeFormat
Conf_TehStiint_UTM_StudMastDoct_2020_Vol_I_pg407-410.pdf321.45 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record

Google ScholarTM

Check

Altmetric


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.