Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/549
Title: | Influenţa adaosului de pudre de cătină albă asupra proprietaţilor reologice ale aluatului de făină de grâu cu gluten slab | Authors: | ȚURCANU, Angela TURCULEȚ, Nadejda |
Keywords: | făina de grâu;cătina albă;gluten;proprietăți reologice | Issue Date: | 2020 | Publisher: | Universitatea Tehnica a Moldovei | Source: | ȚURCANU, Angela, TURCULEȚ, Nadejda. Influenţa adaosului de pudre de cătină albă asupraproprietaţilor reologice ale aluatului de făină de grâu cu gluten slab. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor = The Technical Scientific Conference of Undergraduate, Master and PhD Students, Universitatea Tehnică a Moldovei, 1-3 Aprilie, 2020. Chișinău, 2020, vol. 1, pp. 435-436. ISBN 978-9975-45-632-6. | Project: | 20.80009.5107.09. Improvement of food quality and safety by biotechnology and food engineering / Ameliorarea calităţii şi siguranţei alimentelor prin biotehnologie şi inginerie alimentară | Conference: | Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 1-3 Aprilie 2020 | Abstract: | În lucrarea dată s-a cercetat influența concentratelor de pudră de cătină albă 1%, 2% și 3% asupra proprietăților reologice ale aluatului din făină de grâu cu gluten slab.S -a constatat ca prezența acizlori organici și fibrelor solubile din fructe de cătină a influențat pozitiv proprietățile reologice ale aluatului. La adiționarea pudrei cu concentrația de 3% presiunea maximă a crescut de 1,39 ori, extensibilitatea s-a mărit de 1,3 ori și indice de umflare de 1,1 ori. Făina de grâu cu gluten slab fortificată cu pudră de cătină poate fi recomandată pentru fabricația produselor făinoase. |
URI: | http://www.repository.utm.md/handle/5014/8577 http://cris.utm.md/handle/5014/549 |
ISBN: | 978-9975-45-632-6 |
Appears in Collections: | Conference Abstracts |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Conf_TehStiint_UTM_StudMastDoct_2020_Vol_I_pg435-436.pdf | 234 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.