Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/79
Title: | Procedeu de obţinere a amestecului de grăsimi tartinabile pe bază de smântână dulce | Authors: | RADU Oxana POPESCU Liliana TATAROV Pavel BAERLE Alexei |
Issue Date: | 2018 | Abstract: | Invenţia se referă la industria alimentară, şi anume la un procedeu de obţinere a amestecului de grăsimi tartinabile pe bază de smântână dulce. Procedeul, conform invenţiei, include amestecarea grăsimii vegetale cu un conţinut de acizi graşi polinesaturaţi ω-3 şi ω6 de 75%, a laptelui degresat pasteurizat şi a emulgatorului la temperatura de 55...65°C, răcirea emulsiei obţinute şi a smântânii dulci pasteurizate până la temperatura de 3...7°C, amestecarea acestora cu maturarea ulterioară în decurs de 2...4 h, baterea amestecului până la formarea unor boabe cu textură de unt, după care boabele se spală şi se omogenizează. |
Description: | Short term patent |
URI: | http://www.db.agepi.md/Inventions/details/s%202017%200126 http://cris.utm.md/handle/5014/79 |
Appears in Collections: | 02-Patents |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Resultate (5).pdf | 202017200126 | 74.98 kB | Adobe PDF | View/Open |
Google ScholarTM
Check
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.