Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/79
Title: Procedeu de obţinere a amestecului de grăsimi tartinabile pe bază de smântână dulce
Authors: RADU Oxana 
POPESCU Liliana 
TATAROV Pavel 
BAERLE Alexei 
Issue Date: 2018
Abstract: 
Invenţia se referă la industria alimentară, şi anume la un procedeu de obţinere a amestecului de grăsimi tartinabile pe bază de smântână dulce. Procedeul, conform invenţiei, include amestecarea grăsimii vegetale cu un conţinut de acizi graşi polinesaturaţi ω-3 şi ω6 de 75%, a laptelui degresat pasteurizat şi a emulgatorului la temperatura de 55...65°C, răcirea emulsiei obţinute şi a smântânii dulci pasteurizate până la temperatura de 3...7°C, amestecarea acestora cu maturarea ulterioară în decurs de 2...4 h, baterea amestecului până la formarea unor boabe cu textură de unt, după care boabele se spală şi se omogenizează.
Description: 
Short term patent
URI: http://www.db.agepi.md/Inventions/details/s%202017%200126
http://cris.utm.md/handle/5014/79
Appears in Collections:02-Patents

Files in This Item:
File Description SizeFormat
Resultate (5).pdf20201720012674.98 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.